Scheidingswanden

Systeemwanden

Een systeemwand bestaat uit een constructie van staal- of aluminiumprofielen.Dit frame wordt aan weerszijden voorzien van een enkele gipsplaat, spaanplaat, glas of andersoortige beplating. Gipsbeplating wordt afgewerkt met vinylbekleding naar keuze.

 

Systeemwanden worden op maat gemaakt zijn eenvoudig te monteren en altijd herplaatsbaar. U bepaalt de indeling in de ruimte maar ook de plaats van deuren en ramen. Leidingen worden in de wand opgenomen en op deze manier eenvoudig weggewerkt.

 

Metalstud-wanden

Metalstud scheidingswanden  bestaan uit stalen C of U-profiel waarop aan beide zijden gipskartonplaten worden bevestigd. De spouw wordt met steen- of glaswol opgevuld en ook hier worden leidingen weggewerkt.Een dergelijke wand kan zowel recht als gebogen gemonteerd worden.

 

Na montage worden de wanden gestuct en zijn de wanden saus- en behangklaar.  Op elk willekeurig punt in de wand zijn ramen en/of deuren te plaatsen.

 

Deze wanden worden veel in scholen of kantoorpanden gebruikt maar kunnen ook een oude muur snel en eenvoudig verbeteren.

 

Na montage voldoen beide wanden aan de richtnormen voor brandwerendheid en gluids db waarde.

 

Voorbeelden: